Uploaded image for project: 'Red Hat Process Automation Manager'
  1. Red Hat Process Automation Manager
  2. RHPAM-3517

java.lang.ClassNotFoundException: org.apache.maven.model.io.xpp3.MavenXpp3WriterEx with s2i builds

    XMLWordPrintable

Details

    • Bug
    • Status: Verified (View Workflow)
    • Minor
    • Resolution: Done
    • 7.10.1.GA
    • 7.11.0.GA
    • Cloud
    • None
    • KIE Server immutable env (s2i)

    • CR1
    • Hide

      Deploy this CR:

       

      apiVersion: app.kiegroup.org/v2
       kind: KieApp
       metadata:
         name: app2
       spec:
         environment: rhdm-production-immutable
         commonConfig:
           adminUser: admin
           adminPassword: Admin
         objects:
           console:
             replicas: 1
           servers:
             - replicas: 1
               build:
                 kieServerContainerDeployment: >-
                   rhdm-kieserver-hellorules=org.openshift.quickstarts:rhdm-kieserver-hellorules:1.6.0-SNAPSHOT
                 gitSource:
                   uri: >-
                     https://github.com/jboss-container-images/rhdm-7-openshift-image.git
                   reference: master
                   contextDir: quickstarts/hello-rules/hellorules
      Show
      Deploy this CR:   apiVersion: app.kiegroup.org/v2 kind: KieApp metadata:   name: app2 spec:   environment: rhdm-production-immutable   commonConfig:     adminUser: admin     adminPassword: Admin   objects:     console:       replicas: 1     servers:       - replicas: 1         build:           kieServerContainerDeployment: >-             rhdm-kieserver-hellorules=org.openshift.quickstarts:rhdm-kieserver-hellorules:1.6.0-SNAPSHOT           gitSource:             uri: >-               https: //github.com/jboss-container-images/rhdm-7-openshift-image.git             reference: master             contextDir: quickstarts/hello-rules/hellorules
    • Hide

      This issue does not causes build issues, just a error during maven build.

      Show
      This issue does not causes build issues, just a error during maven build.
    • +

    Description

      This error happens during maven-help-plugin:3.2.0:evaluate and this seems to be specific to s2i build (i.e. not depends on the project being built ) as this does not happen when building the project in local.
       
      This problematic class seems to be introduced in Apache Maven 3.6.1 , but  Apache Maven 3.5.4 is used in the image. This looks to me a compatibility issue between maven-help-plugin:3.2.0 and maven version 3.5.4.
       

      [INFO] — maven-help-plugin:3.2.0:evaluate (default-cli) @ swagger-annotations —
        ....
       [ERROR]
       java.lang.ClassNotFoundException: org.apache.maven.model.io.xpp3.MavenXpp3WriterEx

      Attachments

        Activity

          People

            rhn-support-fspolti Filippe Spolti
            rhn-support-fspolti Filippe Spolti
            Jakub Schwan Jakub Schwan
            Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            5 Start watching this issue

            Dates

              Created:
              Updated:
              Resolved: