Details

    • Type: Bug
    • Status: Verified (View Workflow)
    • Priority: Major
    • Resolution: Done
    • Affects Version/s: None
    • Fix Version/s: 7.0.1.GA
    • Component/s: None
    • Labels:
      None
    • Environment:

      JBoss Fuse 6.3.0.redhat-187
      Drools version: 7.5.0.Final-redhat-4

    • Target Release:
    • Fix Build:
      CR1
    • Sprint:
      RHPAM7-Iteration13

      Description

      It seems that there might be a regression from Drools 6.x. This line in my code worked fine:

      KieServices ks = KieServices.Factory.get()

      But now does not. The only thing I did was upgrade these dependencies in my pom.xml (as well as updated my OSGi features to install the right bundles)

      org.drools.drools-core
      org.drools.drools-compiler
      org.kie.kie-api
      org.kie.soup.kie-soup-project-datamodel-api
      org.kie.soup.kie-soup-commons
      org.kie.soup.kie-soup-project-datamodel-commons

      Lastly, there have been a few StackOverflows related to this, but none of the answers are overwhelmingly positive:

      https://stackoverflow.com/questions/49295671/kieservices-factory-get-returns-null-in-kie-api7-6-0
      https://stackoverflow.com/questions/47556233/drools-7-4-1-kieservices-factory-get-returns-null
      https://groups.google.com/forum/#!topic/jbpm-usage/aD58UTCqu-c

        Gliffy Diagrams

          Attachments

            Issue Links

              Activity

                People

                • Assignee:
                  mfusco Mario Fusco
                  Reporter:
                  tdalbo Tom Dalbo
                  Tester:
                  Tibor Zimanyi
                • Votes:
                  0 Vote for this issue
                  Watchers:
                  2 Start watching this issue

                  Dates

                  • Created:
                    Updated:
                    Resolved: