Uploaded image for project: 'jBPM'
  1. jBPM
  2. JBPM-8364

AsyncMode True causes error with Multi Instance Sub Process

    Details

    • Sprint:
      2019 Week 20-22
    • Steps to Reproduce:
      Hide
      • Start RHPAM 7.2
      • Download "02332094-kjar.tgz" file and import it to BC
      • Build & Deploy the project
      • Start Process TestSubMult
      • Check the errors on the server logs (attached example error.log)

      If you switch AsyncMode to false, the error does not happen.

      The project contains:

      1. KJar project with environment entry AsyncMode = True:

      <environment-entries>
      <environment-entry>
      <resolver>mvel</resolver>
      <identifier>new String ("true")</identifier>
      <parameters/>
      <name>AsyncMode</name>
      </environment-entry>
      </environment-entries>

      BPMN2 with Multi-Instance subprocess: (TestSubMult-svg.svg)

      Show
      Start RHPAM 7.2 Download "02332094-kjar.tgz" file and import it to BC Build & Deploy the project Start Process TestSubMult Check the errors on the server logs (attached example error.log) If you switch AsyncMode to false, the error does not happen. The project contains: KJar project with environment entry AsyncMode = True: <environment-entries> <environment-entry> <resolver>mvel</resolver> <identifier>new String ("true")</identifier> <parameters/> <name>AsyncMode</name> </environment-entry> </environment-entries> BPMN2 with Multi-Instance subprocess: (TestSubMult-svg.svg)
    • Docs QE Status:
      NEW
    • QE Status:
      NEW

      Description

      When running an multi instance subprocess with environment entry AsyncMode set to true, a warn message is raised on the logs and the MI Process is not initiated:

      12:52:58,693 WARN [org.jbpm.executor.impl.AbstractAvailableJobsExecutor] (EE-ManagedThreadFactory-default-Thread-1) Error during command org.jbpm.process.core.async.AsyncSignalEventCommand error message [TestSubMult:1 - :3] – Could not find start for composite node: DROOLS_DEFAULT: org.jbpm.workflow.instance.WorkflowRuntimeException: [TestSubMult:1 - :3] – Could not find start for composite node: DROOLS_DEFAULT

        Gliffy Diagrams

          Attachments

            Activity

              People

              • Assignee:
                elguardian Enrique González Martínez
                Reporter:
                elguardian Enrique González Martínez
                Tester:
                Karel Suta
              • Votes:
                0 Vote for this issue
                Watchers:
                1 Start watching this issue

                Dates

                • Created:
                  Updated:
                  Resolved: