Uploaded image for project: 'Tools (JBoss Tools)'
  1. Tools (JBoss Tools)
  2. JBIDE-23357

Deploy Docker Wizard: Image is not revalidated if going back to Deploy an Image wizard page

    Details

    • Steps to Reproduce:
      Hide

      ASSERT: Have a docker connection and OpenShift connection with a project.
      EXEC: in OpenSHift Explorer: Select the project and select context menu item Deploy Docker Image...
      ASSERT: Deploy Docker Image wizard shows up
      EXEC: In wizard select the docker connection and fill in valid image name, e.g. openshift/hello-openshift.
      ASSERT: Finish button is disabled.
      EXEC: Click Next button.
      ASSERT: Image is validated and next wizard page is shown, Finish button is enabled.
      EXEC: Click back button.
      ASSERT: You are on Deploy an Image wizard page and Finish is still enabled.
      EXEC: Type non-existing image name (e.g. nonexisting/imagenamewtf).

      RESULT: Finish button is still enabled (click on it created not working deployment)
      EXPECTED RESULT: Finish button gets disabled, need to be hit Next to get to next wizard page to check image existence etc.

      Show
      ASSERT: Have a docker connection and OpenShift connection with a project. EXEC: in OpenSHift Explorer: Select the project and select context menu item Deploy Docker Image... ASSERT: Deploy Docker Image wizard shows up EXEC: In wizard select the docker connection and fill in valid image name, e.g. openshift/hello-openshift. ASSERT: Finish button is disabled. EXEC: Click Next button. ASSERT: Image is validated and next wizard page is shown, Finish button is enabled. EXEC: Click back button. ASSERT: You are on Deploy an Image wizard page and Finish is still enabled. EXEC: Type non-existing image name (e.g. nonexisting/imagenamewtf). RESULT: Finish button is still enabled (click on it created not working deployment) EXPECTED RESULT: Finish button gets disabled, need to be hit Next to get to next wizard page to check image existence etc.

      Description

      When I fill in valid image into the wizard and hit next, there is a check on existence of such image and its metadata are fetched. Problem is when I go back to the Deploy an Image wizard page and put there invalid image name. Finish button is still enabled and it allows user to use non-existing (made-up) image to deploy. It results in wrong deployment.

        Gliffy Diagrams

          Attachments

            Activity

              People

              • Assignee:
                scabanovich Viacheslav Kabanovich
                Reporter:
                mlabuda Marián Labuda
              • Votes:
                0 Vote for this issue
                Watchers:
                2 Start watching this issue

                Dates

                • Created:
                  Updated:
                  Resolved: