Uploaded image for project: 'Debezium'
  1. Debezium
  2. DBZ-6276

Oracle connector doesn't need to verify redo log when snapshotting only

    XMLWordPrintable

Details

    • Bug
    • Resolution: Done
    • Minor
    • 2.2.0.Final
    • None
    • oracle-connector
    • None
    • Low

    Description

      What Debezium connector do you use and what version?

      Oracle connector and Debezium 2.x.x

      What is the connector configuration?

      snapshot.mode = initial_only, everything else is irrelevant.

      What is the captured database version and mode of depoyment?

      On premise Oracle server.

      What behaviour do you expect?

      When running the connector with the initial_only snapshot mode, the connector doesn't need to verify the archive mode of the database as it doesn't need the redo log at all.

       What behaviour do you see?

      Fails with "The Oracle server is not configured to use a archive log LOG_MODE..." when using initial_only.

      Do you see the same behaviour using the latest released Debezium version?

      Yes.

      Do you have the connector logs, ideally from start till finish?

      (You might be asked later to provide DEBUG/TRACE level log)

      I do but they wouldn't be required as I know where it fails and intend to supply a fix.

      How to reproduce the issue using our tutorial deployment?

      No need.

       

      Attachments

        Issue Links

          Activity

            People

              Unassigned Unassigned
              mark.bereznitsky Mark Bereznitsky
              Votes:
              0 Vote for this issue
              Watchers:
              2 Start watching this issue

              Dates

                Created:
                Updated:
                Resolved: